Project Description

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jehněčí Tajine je tradiční marocké jídlo, které se jmenuje podle nádoby, ve které se vaří. Keramický hrnec tajine má speciální vysokou poklici kónického tvaru a díky tomu se odpařující tekutina rychle vysráží a vrací zpátky do jídla. Je tak zaručeno pomalé dušení celého pokrmu. Pokud však doma tajine nemáte, stejně dobře vám poslouží jakýkoliv kastrol se silným dnem, který je určen k pomalému vaření. Zároveň pokud neseženete jehněčí maso, můžete ho nahradit masem hovězím.

Potřebné ingredience:

1 kg jehněčího nebo hovězího masa, nakrájené na kostky

1 střední cibule, nakrájená na plátky

1 střední cibule, nakrájená najemno

1 lžíce zázvoru

3/4 lžičky soli

1/2 lžičky pepře

1/2 lžičky kurkumy

1/2 lžičky šafránu

1/3 šálku arganového oleje

1/2 svazku zelené petrželky, svázaný dohromady

1/2 šálku zelených oliv

1 šálek vody

Postup:

Plátky cibule vyskládejte na dno tajinu. V misce promíchejte maso s jemně nakrájenou cibulí a kořením a vložte do připraveného tajinu. Přidejte ještě vodu, arganový olej a olivy. Navrch položte svazek petrželky. Přiklopte pokličkou, vložte do středně vyhřáté horkovzdušné trouby (cca 150°C) a pečte přibližně tři hodiny. Během této doby není potřeba maso kontrolovat.

Po třech hodinách vyndejte hrnec z trouby a maso zkontrolujte. Maso by mělo být hotové, pokud se vám ale zdá stále tuhé, tak ho ještě nechte nějakou dobu v hrnci dusit. Když je maso měkké, stačí redukovat případnou tekutinu a můžete rovnou servírovat. Maročané tento pokrm tradičně jedí s křupavým chlebem.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.